Monday, November 27, 2006

Bunyik

"TIN! TIN!.. tepi sikit"

"Mana ada TIN! TIN!.. sepatutnya PIN! PIN!.."

"PIN! PIN!.. tu bunyi apa? Mana ada jugak."

"Bunyik loceng beskal"

"Loceng basikal bunyi KRINGG! KRINGGGGG!...."

"Kalo bunyik KLING,KLINGG!.. KLING,KLINGG!.. Apa?"

"Haaa, itu bunyi orang jual eskrim"

"Salah! Mana ada.. Orang jual aiskrim sekarang bunyik. MAT KOOL, MAT KOOL, KAWAN KU, MARI KITA IKUT.. MAT KOOL, MAIN MAIN SELALU, SYOKNYA SYOKNYA ADA MAT KOOL. MAAAAAATTTT KOOOOLLL.. hehehehe"

16 comments:

zwitterion said...

lagi satu..paddle pop..paddle pop..hehe..
dgr tu, cepat anak menakan aku lari kuar rmh..

rudy bluehikari said...

suka eskrem asam boi yang dibuat sendrik dalam plastik panjang tuh. apa ek nak pangge eskrem tuh?

zino said...

aiskrim yg datang dengan motor tu tak pernah beli.. takut tak larat nak layan baby melalak setiap kali mamat tu lalu depan rumah hehe

JBM8141 said...

Mat Kool... branding yang berjaya. errr, rudy, aiskrim malaysia la namanya... kan?

kel@mbu said...

rasa sayang eh rasa rasa sayang eh..

itu lagu untuk roti sayang..

sinaganaga said...

Muerekekekekeke... Lawak!

Sleepless in Gelugoq said...

lori jual tilam pun ade bunyi ooo skang

haha

ND said...

Dulu kalau ada bunyik org jual aiskrim dgn lagu Mat Kool ni...aku rasa cam nak lempang je..hahahahah...tatau apsal..mcm irritating je.. :D

tapi mmg lawak..hahaha

esis said...

zwitterion,

hahaha aku lupa yang ini, best jugak. camne lagu di paddle pop wow paddle pop hu..

rudy bluehikari,

kalau eskrim bubur kacang pun best jugak. eskrim malaysia.

zino,
ahahaha jangan ajar budak2 nih nanti tak larat nak layannn


JBM8141,
ye lah aku ingat pun eskrimm malaysiaa


kel@mbu,
woit aku tak penah pulak dengar lagu roti tuh.. roti2 susu susu aku pernah dengar..hehe

sinaganaga,
ko pernah makan eskrim mat kool. perghhhh kooollll

Sleepless in Gelugoq,
lori beli surat kabar lama pun berlagu lagu dah sekarang nihhh. hahaha

esis said...

ND ...
hahahaha. aku pun pernah rasa apa yang ko rasa. kat pasar malam yangsebuk tengah hujan. macam rasa nak lempang tokey kedai. hahahaha

13may said...

pon pon pon!!!! lori juai ikan masuk kampung...

Anonymous said...

paper lama.. old newspaper.. surat khabar lama...

fiqroorganisma said...

time aku kat kelantan ada makcik nek beskal jual etok(adik beradik kerang dan sekeluarga) . "etok etok~~"

kingbinjai said...

dude, ko salah eja kah? "kling" tu tertinggal huruf e. hahahahaha

tuan tanah said...

heh :)

masa balik malaya kejap dulu pernah makan mini connetto. ceh, sikit sangat!

de5lin said...

hehehehehehe...

tak salah aku selain dari lagu mat kool nie, ader lagi satu laguk yg pemes tapi aku lupe.

heheh