Friday, October 13, 2006

Amanat Terakhir

Dalam dua minggu ini, budak-budak aku ada final exam. Sebelum bercuti akhir semester sampai 2 minggu lepas raya.

Sebelum aku tamatkan kelas untuk semester ini. Beberapa amanat pasti aku kasi sebagai tips untuk skor A paper aku. Amanat yang paling penting, dan aku tak pernah lupa pesan kat budak-budak:

"Kamu sangat bijak, jika tidak meniru dalam exam. Dan kamu bodoh, kalau tak meniru dalam exam. Tapi, kamu dua kali bodoh, kalau ditangkap meniru dalam exam...."

.....dan aku gelak-gelakkan budak-budak aku. "Hahahahahahahahahahaha."

25 comments:

Lan Rambai said...

apa lah ko ni.. cakap bodoh kalau tak meniru... aku tak setuju tak setuju!

Sastri said...

uit... amanat... dahtu gelak2 lagi tu...

BooK said...

dulu.
sebelum periksa. cikgu aku kata. bantu-membantu lah kamu sesama umat.

blackpurple said...

Tak terasa bodoh ke kalau ikut nasihat suruh meniru....

Konpius la aku....hehehe

ron97 said...

cikgu ajaran sesat nii..
muahaha

Anonymous said...

teringat masa blaja kat UPM.. "korang kalau tak mencuri buah durian ni memang bodoh. Tapi kalau kena tangkap dua kali bodoh."
dan.. ya, aku penah gak curi (baca: ambil tanpa kebenaran) buah durian tu.. dan tak kena tangkap.. hahahaha.... (kat depan kolej 13 jer)..

neeziee said...

teringat pesanan mak kawan aku.
"kalau kamu tak tau buat..tiru"

mmm..

kemat said...

oleh kerana nak membuktikan aku pandai, maka aku "terpaksa" meniru sebagai mana kata2 cikgu itu

Azhar Ahmad said...

Nguahahahahah pelamin anganku musnah...

Ku ingatkan ko sepenuh masa menjaga kebajikan kambing2 boer tu... nguahahahha...

Aku pon nak pindah pahang nih, nak buat projek juta2. Ko tau tak... Pahang akan jadi pusat MSC Pantai Timur, bangunan dia, besar nak mampus....

Azhar Ahmad said...

Tertimnggal plak...

Sepatutnya ko bagi tau camnih...

"Siapa nak meniru angkat tangan yeeee"

Nguahhaha

13may said...

jgn lupa...nak meniru, tiru org yg pandai...kalau tiru org bangang..penat saja meniru...hahha..

kingbinjai said...

ha ha ha kamu kana lulus exam jika beli narayuda! ha ha ha

sinaganaga said...

Muerekekekekekekekee...

zwitterion said...

anti betui aku ng orang meniru dlm exam..

Fuad said...

I like your stail man.. hahak..

fiqroorganisma said...

betol tuh =]

blue_cherry said...

fuh, amanat yg mustajab tu.. ha ha.

Suke sesangat ngan ayat tu..

Korang mmg hebat kalau dapat tiru,
Korang lagi hebat jika dapat tiru tak di tangkap
Lagi bertambah hebat bila dah dapat tiru, kena tangkap then kena sebat..

esis said...

Lan Rambai...
hahahaha, bro jangan emo. hahaha puasa ke tak ni hahaha.

Sastri...
kasi psyco sikit budak-budak aku. haha.

BooK...
hahahahahahaha cikgu aku dulu terus kasi jawapan. aku pun blur masa tu. betul ketidak cikgu aku nih.

blackpurple...
hahahaha bro, statement tu hanya untuk budak2 aku pikir banyak2 kali sebelum buat sesuatu keputusan. diorang pun ketawa kat diri diaorang sendiri. hahaha

ron97...
hahahaha. bukan sesat jalan tau. sesat kat pangkal takpe. jangan sesat kat hujung. letih nak balik pangkal.

Orochi...
ooooooo ko la yang terbongkok-bongkok dalam dusun durian tu ye... rambutan ko tak panjat. hahaha

neeziee...
hahaha. emak yang memahami.

kemat...
ha, tiru. kalo dapat tangkap. gantung satu semester. hahaha

Azhar Ahmad...
kambing separuh masa bro, mengajar pun separuh masa. blogging sepenuh masa. hahahaha

13may...
bagus-bagus. strategi mesti ade. haha

kingbinjai...
hahahahaha. nasib baik aku dah lulus.

sinaganaga...
ko baca tak cerita kau kat atas ni. tiba2 aje gelak muerekekekeke.haha

zwitterion...
hahahaha biarkan mereka menyesal dihujung jalan. hahaha. ko tepuk aje dahi yang meniru tuh.

Fuad...
budak2 ni, kita kena psyco. kalo marah atau nasihat tak paham. selalunya aku lazer aje. hahaha.

fiqroorganisma...
tapi masa exam sorang pun tak berani meniru hahaha

blue_cherry...
hahahaha aku suka ayat ko. tapi budak2 aku dah tua. amacam nak sebat hahaha. muka sorang2 tua dari aku lagi. hahaha

amanitium said...

maknanya aku tidaklah dua kali bodoh, belum pernah terkantoi lagi. haha.

Dhani said...

"jangan meniru!!! tak tahu tanya saya. nanti saya kasi jawapan"-lecturer saya cakap.

Sleepless in Gelugoq said...

hahahha sure bengkek je bebudak tu.

Kelopak Sakura said...

Tak baik guna perkataan bodoh tu depan murid2

esis said...

amanitium...
ko memang bijak. hahaha bijak meniru.

Dhani...
wow spoting gila lecturer ko. hahaha. aku pun nak blaja dengan dia.

Sleepless in Gelugoq...
hahahaha mana ko tau ni. haha

Kelopak Sakura...
budak-budak aku bukan murid-murid. hahaha semua dah berjanggut boleh jadi bapak & mak orang. hahaha. diorang gelak je bila aku kata bodoh. hahahaha

JBM8141 said...

semua respon ko ada hahahah. aku nak tambah satu lagi level kebodohan... dan kamu tiga kali bodoh kalau kamu tiru rakan kamu yang confirm bodoh...

esis said...

JBM8141,
hahahahaha lagi.