Monday, April 03, 2006

kenapa ada sabotaj pada AKB & JJ?

Kenapa jigo, op & amir mukhriz buat sabotaj pada hari AKB dengan JJ dilancarkan (maksud aku dijual)?

sini jawapannya.

i. kerana terdapat 1126 patah perkataan "sabotaj" di dalamnya. melebihi perkataan AKB atau JJ dalam buku mereka sendiri, yang tebal tu. sedangkan sabotaj hanya ada 32 mukasurat termasuk kulit. fuuuyooo.

ii. kerana terdapat banyak cerita-ceriti haiwan dalam zine ini tetapi sorry tidak sesuai untuk kanak-kanak. (kisah klasik 2 ekor naga iaitu naga-naga, kisah ekor harimau, kisah anjing dengan bukit *tut, kisah ikan bawal diatas kepala, kisah kenapa kucing menggeliat bila bangun tidur, kisah bagimana burung boleh berada di dalam seluar.)

iii. karena ada temubual dengan sinaganaga, tok rimau dan mat jan yang tak ada dalam AKB & JJ. antara petikan yang menarik:-

a) mat jan: mulanya bukan mata besar tapi "0" besar... *tutt *tutt *tutt (aku malas nak taip) *tutt *tutt *tutt... "wahhh... falsafah! falsafah", walaupun sebenarnya aku teringatkan sharifah sOOfia.

b) sinaganaga: apa pasal soalan untuk aku banyak, soalan untuk tok rimau dan mat jan sedikit? ("huh istimewanya tok naga", kata aku.)

c) tok rimau: fitnah ni. mana ada. tok tunggu-tunggu juga kalau ada minah fanatik baling kutang. (kutang? apa tu?, aku pun tak tahu)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
1 April 2006, di Balai Seni Lukis Negara, gerai nombor 33.
aku: saya nak beli semua buku yang ada ni. (sebenarnya berdebar jugak jupa otai-otai ni)
mereka (aku tak ingat siapa): wow, kalau semua pembeli kita macam ni kan bagus..
aku: huh (bangga. kembang dada aku.heh)
* aku dah ada AKB, JJ, SABOTAJ & GT v5 pada hari yang sama MUAHAHAHAHAHA dengan riaknya.

9 comments:

neeziee said...

perghh..falsafah..huhu

Op said...

kutang tu anak baju. hehe.

terima kasih kerana singgah dan memborong di laman senu, esis! kami amat meghargainya :)
harap kau dapat post entri ni kat thread GJ > http://www.jurnal.biz/forum/viewtopic.php?t=4448

esis said...

neeziee,
beli semua. conpom puas

op,
aku dah pos dah. hehe

neeziee said...

aku dah borong dah ari tu.dalam proses membaca la ni.giler ah malam tadi kol 3 pagi baru aku tido.leka baca AKB

Roul the breath taker! said...

pinjam..pinjam....pinjam..

kunci hilang said...

panas macam 'panas-panas kuala lumpur'?

kalau ya, jangan bagi pinjam. Dikhuatiri tidak dipulangkan kembali.

Haha.

esis said...

neezie,
aku. housemate yang baca dulu. waaaa

roul,
pinjam? apa tuh.

kunci hilang,
aku suka kau. hehe

Amir Mukhriz said...

1126?

Hahahahha. Aku pun tak kira. Aku syak OP pun tak kira. Jigo? Dia, confirm tak kira.

Dan, ya, terima kasih kerana singgah dan memborong buku-buku yang dijual pada hari tersebut :)

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it »