Tuesday, April 04, 2006

jangan tiru dia

ingat masa sekolah dulu. dalam form 4.

saat inilah zaman persekolahan aku paling malap. paling malas. saat honeymoon waktu persekolahan sebelum SPM selepas PMR.

semalam aku selitkan sedikit cerita kenakalan aku zaman sekolah pada pelajar.

"kamu nak tau, masa sekolah form 4 dulu, dalam buku latihan saya, ada 2 mata pelajaran." aku memulakan cerita.

"kalau dalam buku latihan bahasa melayu mesti bercampur dengan latihan sejarah bermula di tengah-tengah buku. hehe. tapi masa form 5 dah berubah baik. belajar betu-betul" cerita saya.

"saya pun sama! hehe. dalam buku latihan saya ada 3 mata pelajaran. bahasa melayu, sejarah dan agama. dari form 3 hinggalah form 5. hahaharu" jerit seorang pelajar perempuan.

"uhh, kamu lebih hebat daripada saya. patut la sekarang kamu belajar *pandai."

*baca: lembab

9 comments:

blackpurple said...

Form 4 memang la... ... honeymoon sakan... enjoy... berendut lagi...Nasib baik SPM flying color...hehehe..

blackpurple said...

Form 4 memang la... ... honeymoon sakan... enjoy... berendut lagi...Nasib baik SPM flying color...hehehe..

zwitterion said...

aku dulu kat sekolah, tak besa buat mcm tu. aku pelajar cemerlang. bila masuk u, buat jahat sket, ada gak ponteng kuliah. tp skang kalo lama tak nampak muka student aku, aku mesti cakap" lama tak nampak kamu" aku bukannya apa tak nak diorang buat apa yg aku dah buat..aku ni lain la spesis cemerlang...hehe

JBM8141 said...

haha memori lagi.

ada sorang cikgu BM ni suruh seorang student Cina membacakan karangan kerja rumahnya di hadapan kelas. Student ni pun membacakan karangannya di dalam buku tulisnya sehingga habis. Kemudian, cikgu tu suruh dia ulang semula karangan itu. Terkebil-kebil dia. Dia tak buat pun karangan tu. Dia create spontan je.

esis said...

blackpurple;
nasib baik. baik nasib ko

zwitterion;
"lama tak nampak kamu" 3 kali xdatang bar aje exam.

silence aka jbm8141;
nasib baik cikgu bijak

Anonymous said...

best regards, nice info
»

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! »

Anonymous said...

This is very interesting site... » »

Anonymous said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Amazing free porn granny fucked moms mature milfs The white strips death letter blues lyrics Prince tennis products portable projector screen conference calls Mercedes benz mats sauna car rentals