Saturday, April 30, 2005

tentang dia

lirik lagu ni memang best.... tiap kali keluar je promo filem ni dalam tv3 aku mesti mengadap.. malam tadi keluar lagi promo siap dengan muka2 yang dah tengok movie/filem ni... "tentang dia". inilah lirik lagu yang aku dapat utk korang semua. nati nak tengok movie nih.... bila ye? tgk vcd jer kott..hik hik hik (^_^) . aku malas nak review movie nih sbb dah ramai orang buat. lagipun aku blom tengok lagi. kalo korang nak tau baca kat sini-nikimovie gambar ni pon aku amik kat sini.

"Tentang Dia"
melly & evan

Sehitam langit diangkasa
Yang mendung memurungkan bumi
Takutku ke masa yang lalu
Menorehkan luka dalam hati

Kekasih yakini cintaku
Disinilah cintaku berlabuh
Perjalanan mencari jawaban
Berakhir karam dihatimu

Cerita cinta anak remaja
Menggauli kidung kasih
Punahkah takut dihati
Terkutuklah bila kita berpisah
Slamanya harus bersama
Buktikan kita bahagia

Tentang dia tak perlu kau risau
Lagu cinta hanya untuk kita
Dan kini tidur ku tersenyum
Oh gadis aku cinta padamu

Tentang dia jangan pernah terlupa
Biar menjadi cerita
Di balik cerita kita


kalo korang nak dengar lagu nih dengar je kat alamat bawah nih.... bila bukak je blog mamat nih, lagu ni trus je kuar, memaniskan halwa telinga anda di http://www.psychobloggers.com/unreleased/ atau kat atas tepi tuh...

12 comments:

nurul_di_ufuk_fikir said...

saya pun looking forward to watch this movie. tp tuntutan masa, kewangan membataskan saya. plus saya tak ada kawan yg 'sejiwa' utk sama-sama tonton filem ni. if u dah tengok movie ni don't forget to review from ur oint of view yerk. salamz

Anonymous said...

okay, saya tgk citer ni and ok juga citer dia tapi dialog dia tak banyak, so, at first tu memang kelirula, apsal gadis ni sedih.. then baru dapat tau, tapi ending dia tu x brapa mantap. sebab rudi mati tu kira okla, tapi yang bab randu mai cari malam tu.. x nampak berkesan sangat and x brapa touching. jln citer ok, cuma x brapa kembang sgt cause mcm lakonan phantomine plak..hehehe... just beri komen je.. daring juga indonesia buat filem.. cause bleh kata semua yg duk kat pawagam kata citer lesbian ke ni.. well bleh la juga respek depa, so lagu melly memang touching giler...kira bleh nangis la...okay.

Anonymous said...

korang belum tengok abis2,dulu aku sebelum tgk dah terfikir tak nak tgk tentang dia sbb dgr kater citer mcm2,lepas saksikan sendiri cerita tue best aper.....dier ader kekuatan sendiri yang terdapat dlm filem itu...so bg yg belum tgk lagi tgk dulu baru komen....

Anonymous said...

aku suda tgk ,,,, aku rsa yg interesting psl movie ni cuma story psl 2 sahabat tu,gadis n rudi.. BUT....,, story psl gadis n randu x brp b'kembang... :( boring sket la...

Anonymous said...

...aku gi tgk citer ni ngan adik angkat merangkap best pren aku. memanglah masuk abis citer ni sbb ada sikit2 sama ngan kes aku. cuma adik angkat aku ni lepas frust giler, tak dapat lagi boy cam randu yang tangkap cintan abis... cuma ada akak angkat yang baik cam aku..he..he..he..tp tak nak le ending cam rudi tu....sadis!! tp bestnye citer ni lebih kpd nilai kasih sayang yang bukan khusus antara laki2 dn wanita...harus di ingat skop kasih sayang tu amatlah luas, dan jgn mudah anggap serong pada keakraban seseorang...

????_SKBSD 1_5 ALFA said...

SAYE X TENGOK LAGI FILEM NIE.SAYE RASE SAYE NAK TENGOK BAB NAMPAK CAM BAST LAK.BLEH LAH SAYE KAITKAN FILEM NIE DIANTARE SAYE NGAN KAWAN SAYE DAN ORANG YANG SAYE SUKE TU.(ASRI LER NAMENYE,ORANG YG SAYE MINAT TU)

zul said...

citer tu mmg best.ada adegan nangis,sedih,marah dan pelbagai lg.sy br aje tgk kat panggung tgv.kuar panggung mata merah skit.pd mula citer slow tp bi dah dlm 20 min,citer dah ok.cuma cara olahan aje x sampai.

Anonymous said...

sedihlah..ntah kenapa aku rasa poyo jer..memang best kalau dapat cerita cinta macam tentang dia tu..tapi aku rasa tentang aku banyaklah..ada orang gitau aku,kalau kita sayang kat orang tu..kita kena yakin ngan dia..ntahlah..sedihnyeerrrr...aku sedih sebab aku takder saper2..huuhuhuhu.."aku junjung petuahmu,cintai dia yang mencintaiku..bukankah hidup kita akhirnya harus bahagia....."..dimanakah kau yang ku cinta?.....

Anonymous said...

apasal semua nak kutuk orang yang kita cinta?..poyolah..cinta tu buta ker?bukan hati kita buta ker?mm...tentang dia..sedih semacam jer,betul ker cinta tu macam tu?bukankah cinta kita akhirnya harus bahagia? bukankah..?cinta....

Anonymous said...

apasal semua nak kutuk orang yang kita cinta?..poyolah..cinta tu buta ker?bukan hati kita buta ker?mm...tentang dia..sedih semacam jer,betul ker cinta tu macam tu?bukankah cinta kita akhirnya harus bahagia? bukankah..?cinta....

Anonymous said...

hmmm...aku jarang tonton cerita indon...tapi cerita ni mmg aku suka tonton...tgk heroin citer nih pun dah mengingatkan aku pada seseorang....

anamila said...

cerite ni sedih sekali.suke ler cerite ni.....smile 4 eva