Wednesday, September 21, 2005

make me angry..


"lautan dalam usah di duga"

kadang-kadang marah tu keluar tanpa disedari. tiba2 aku marah. tp aku marah pada perkara yang patut. dalam sebulan utk aku marah sekali agak sukar. betul!! aku selalu sejukkan hati aku sendiri bila time nak marah. yang aku hairan marah aku nih aku sendiri pun tak terjangka. jadi walaupun gelak2, buat2 lawak, gurau2 tp jangan sangka aku tak pandai nak marah atau tiba2 aku marah. tapi apa2 hal pun mesti ada limitnya. fikir secara waras. kalau yang perlu marah tu aku marah la. sekadarnya saja..(pesan kat diri sendiri nih hehe..) yang paling aku sedar, aku nih sakastik, tak tau nape otak aku nih ade je nak buat org "makan dalam". tapi niat sebenar nak nasihat, tp dalam situasi yang camtulah. kalau "makan dalam" maka mesti "dalam" nasihat tu meresap dalam jiwa kannn...

7 comments:

Anonymous said...

I definitely don't have all the answers, but I know that as long as people keep sharing ideas like this, the truth will eventually reveal itself and maybe it can make a difference somewhere.

I think this blog rocks! Keep up the good work, I've bookmarked it and will definitely swing by again soon.

Feel free to pay a visit to my Canada immigration site. It might not be your "cup of tea", but it covers Canada immigration related topics.

Anonymous said...

wei en.rie..be cool man..jangan angry selalu..kawin je la sejuk sikit..hehehehee

monaSakti said...

esis..teringat yg abg pat citer the real ESIS..so, kalau marah jgn pendam ekk..marah jer..sumer org berhak marah..cuma gunakan dgn cara dan betul dan saluran yg sepatutnya..harap en.Esis dapat menguruskan kemarahannya..ok?

Roul the breath taker! said...

cik rie... i'm also sarcastic... i know how you feel rite now... neway.. org wakil semua budak2 yg buat lawak lebih batas.. nak mintak maaf kalau2 ada menyinggung hati cik rie.. kitorang buka apa... sajer jer sebab kami tak mahu our connection too formal... kami nak lebih casual... yerlah cik rie taklah sepoyo org2 lain di building yang tersergam indah di atas bukit ni.... ok.. sorry ok... (just in case kalau kami yg buat cik rie marah...)

adikmanja said...

apabila seseorang itu hendak berkata,hendaklah ia berfikir dahulu..apabila hendak bertindak,fikirlah dulu padahnya...bertrus terang lbih baik dr berprasangka..biar hati dilukai kerana sesuatu yang benar.jgn ada salah faham...yang baik hanya dari Allah.yang buruk dr kita sendiri.....

Anonymous said...

What a great site
» »

Anonymous said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. » » »